HIPNOZA – PUT DO VAŠEG CILJA I USPJEHA

Zdrava glava d.o.o. u ponudi ima tri programa za odvikavanje od pušenja:

 1. Individualna hipnoterapija za prestanak pušenja – jedan dolazak u trajanju od 1 h, cijena je 110 € / 828,80 kn. Pogledajte INFO PRIJE HIPNOTERAPIJE. Nakon završene individualne radionice samohipnoze cijena individualne hipnoterapije za prestanak pušenja je za 1 h 90 € / 678,10 kn.

 2.  

 3. Grupna hipnoterapija za prestanak pušenja – jedan dolazak u trajanju od 1 h, cijena po osobi je 80 € / 602,76 kn. Nakon završene individualne radionice samohipnoze cijena grupne hipnoterapije za prestanak pušenja je po osobi za 1 h 60 € / 452,07 kn. Grupna hipnoterapija se održava za 2 – 4 osobe koje se poznaju, odnosno za osobe koje su članovi obitelji ili prijatelji. Dogovara se termin posebno za tu grupu.

 4.  

 5. Individualna radionica samohipnoze – dva dolaska i nakon toga jedan dolazak na hipnoterapiju za prestanak pušenja (individualna ili grupna) – ukupno tri dolaska. Pogledajte link INFO PRIJE HIPNOTERAPIJE.

Prestanak pušenja
Prestanak pušenja

 

Prije dolaska na individualnu (program 1.) ili grupnu (program 2.) hipnoterapiju za prestanak pušenja preporučuje se, ali nije obavezan, dolazak na BESPLATNO UVODNO PREDAVANJE O HIPNOZI.

Prije dolaska na individualnu radionicu samohipnoze i nakon toga na individualnu (program 1.) ili grupnu (program 2.) hipnoterapiju za prestanak pušenja obavezan je dolazak na BESPLATNO UVODNO PREDAVANJE O HIPNOZI.

 

Zašto je tako teško odviknuti se od pušenja?

 

„Zbog bolesti uzrokovanih pušenjem u Hrvatskoj godišnje umire deset tisuća ljudi.“

 

„Unatoč intenzivnim naporima za smanjenje pušenja, tijekom protekla dva desetljeća, napredak nije postignut. Danas jedan od četiri muškarca i jedna od pet žena puše.“

 

„Pušenje drastično povećava opasnost od srčanih bolesti, srčanog udara, raka, visokog krvnog tlaka i drugih ozbiljnih bolesti.“

 

Ovakve i slične napise u novinama pročitali ste stotinu puta i više ne ostavljaju nikakav dojam na Vas? Dobro znate da je pušenje štetno, uostalom krupna slova na kutijama cigareta „PUŠENJE UBIJA“ ne daju vam da to zaboravite. Također znate da kupnja cigareta osiromašuje vaš kućni budžet, da Vam pušenje oduzima vrijeme koje biste mogli posvetiti nečemu korisnijem i da je prava gnjavaža kada morate tražiti mjesto na kojem možete „zapaliti“ u prostorima u kojima je pušenje zabranjeno. Nalazite zadovoljstvo u ritualu pušenja i onoj posebnoj povezanosti s osobama koje dijele Vašu strast prema cigaretnom dimu ali razumijete da je to posve nepotrebna ovisnost bez koje biste mogli sasvim lijepo, čak štoviše, još ljepše živjeti. Niste čak ni sasvim sigurni zašto uopće pušite ali ne možete prestati.

 

Većina pušača razumije da je pušenje štetna navika. Mnogi su čak pokušali prestati s njome na razne načine, ali bez uspjeha. Jesu li vam poznate čvrste odluke zvane „Od sutra prestajem pušiti“ koje se nakon nekoliko dana ili tjedana ponovno pretvaraju u vrištanje ovisnog dijela vaše osobnosti: „Dajte mi cigaretu, ne mogu si pomoći!“

 

Nikada u povijesti nije postojalo više alata, sustava i programa namijenjenih prestanku pušenja, ali unatoč tome broj pušača u cijelom svijetu se neprekidno povećava. No, pustimo na trenutak svijet. Ključno pitanje za Vas i Vaš život je: Da li se doista želite odviknuti od pušenja? Ako je Vaš odgovor čvrsto i odlučno „Da!“ i ako se stvarno želite riješiti te štetne,beskorisne i nepotrebne navike brzo, jednostavno i nadasve elegantno, Vaš najbolji saveznik u tome je hipnoza.

 

Kakve veze ima hipnoza s odvikavanjem od pušenja?

Vi svjesno znate da je pušenje loš izbor za Vas, ali kada pokušate prestati s njime, ovisnost koja se ugodno smjestila u Vašoj podsvijesti Vam to ne dopušta. To često nalikuje na bitku s nevidljivim i lukavim protivnikom. Vaše svjesno „ja“ vuče na jednu, a nesvjesno „ja“ na drugu stranu i to je uistinu frustrirajuće. Hipnoza je jednostavna i prirodna tehnika koja Vam pomaže u podsvijest utisnuti željenu, pozitivnu misao, odnosno uvjerenje. To uvjerenje zamjenjuje postojeće, negativno i/ili štetno uvjerenje koje je u ovom slučaju potreba za cigaretom. Tako Vaša ovisnost nestaje, prestaje postojati.

 

Zvuči previše lako da bi djelovalo?

Ne, doista je tako i kod hipnoze nema trika ni mistike. Unatoč zastarjelim predrasudama i prikazivanju hipnoze kroz filmove i druge medije kao vladanje jedne osobe nad ponašanjem druge, istina je daleko od toga. U hipnozi ste mentalno i tjelesno opušteni, a Vaše misli su rijetke ili ih uopće nema. Vaša svijest je sužena ali budna, čujete sve i svjesni ste svega oko sebe, no Vaša je pažnja dobrovoljno usmjerena na hipnoterapeutov glas, a smanjena prema svim ostalim podražajima iz okoline. Koristeći niz uputa, sugestija i radnji hipnoterapeut Vas na prirodan način uvodi u ugodno stanje hipnoze i u tom stanju daje Vam ciljanu sugestiju za odvikavanje od pušenja. Vaša motiviranost i spremnost na suradnju s hipnoterapeutom su izuzetno važni preduvjeti za uspješnost hipnoterapije.

 

I hipnoterapeuti prestaju pušiti uz pomoć hipnoze

„Ja sam živi dokaz da hipnoza stvarno pomaže kod odvikavanja od pušenja. Pušila sam 19 godina i nalazila užitak u tome, ali prije sedam godina odlučila sam prestati. Čula sam da hipnoza na lagan i brzi način pomaže pri tome i to mi se svidjelo. Otišla sam, zajedno s prijateljicom, na hipnoterapiju i premda se tamo (prema mom tadašnjem mišljenju) nije dogodilo ništa spektakularno, rezultat se vrlo brzo pokazao. Dan nakon hipnoterapije pojavila mi se želja da zapalim cigaretu ali toj sam se krizi uspjela oduprijeti. Dan nakon toga osjećala sam se još bolje. Kako se želja pojavila, tako je i nestala, lagano, bez unutarnje borbe. Nakon tjedan dana bila sam u potpunosti sposobna oduprijeti se potrebi za pušenjem. Ta želja se još neko vrijeme pojavljivala, sjetila bih se tog rituala pušenja u određeno doba dana kada sam to inače radila, ali je bila toliko mala da bi jednostavno splasnula i nestala. Ostali su samo snovi u kojima sam pušila osjećajući istovremeno grižnju savjesti. Kasnije su i oni nestali, te do dana današnjega više nisam zapalila niti jednu cigaretu. Htjela bih istaknuti da s hipnozom osoba ne zaboravlja da je ikada pušila i želja za cigaretom ne nestaje istog trena u potpunosti, no, ova tehnika smanjuje želju za pušenjem na minimum. Kada osoba odluči odviknuti se od pušenja, te se odluke treba držati i na svjesnoj razini nekoliko dana, dok njena podsvijest ne prihvati nove sugestije.“

Danijela Lovinčić, certificirani hipnoterapeut

 

Prednosti prestanka pušenja

Premda bi prednosti odvikavanja od pušenja uz pomoć hipnoze trebale biti očite na prvi pogled, ipak ćemo Vas podsjetiti:

 • Tehnika djeluje brzo, lako i jednostavno.
 • Prestanak pušenja donosi Vam uštedu novaca i bolje zdravlje.
 • Prestat ćete s pokušajima prestanka pušenja i odustajanjima, koji također koštaju.
 • Ako ste žena koja želi zatrudnjeti ili trudnica koja puši, donijet ćete vrlo važnu i dobru odluku za Vas i Vaše dijete.
 • Odsustvo cigaretnog dima oslobodit će Vašu obitelj i okolinu od nepotrebnog narušavanja zdravlja i smrada u domu, automobilu i drugdje.
 • Kada prestanete pušiti, dobit ćete dodatno vrijeme za aktivnosti kojima se prije niste stigli baviti.
 • Više nećete biti izgnani iz kafića i restorana u kojima je pušenje zabranjeno.
 • Odjeća Vam neće više imati neugodan miris po dimu.
 • Za ekološki svjesne: Nećete više sudjelovati u zagađivanju okoliša filterima koji se razgrađuju 30 godina.
 • Za pripadnike oba spola koji žele imati potomstvo: Nećete se više pribojavati da će pušenje smanjiti Vašu plodnost.

 

Treba li više išta dodati? Donesite jednu od najboljih odluka u Vašem životu – odviknite se od pušenja na lagan, brz i učinkovit način, pomoću hipnoze. Uz pomoć iskusne certificirane hipnoterapeutkinje koja je i sama prestala pušiti zahvaljujući hipnozi, taj cilj možete ostvariti za samo nekoliko dana. Recite DA i učinite to radi sebe, svojih voljenih i okoline u kojoj živite, jer prestanak pušenja je odluka koju sasvim sigurno nikada nećete požaliti.

 

 

Odredite svoj cilj i krenite. Vaše prirodno pravo je da ostvarite svoje želje. Neka vaše promjene počnu sada.

 

Hipnoza i samohipnoza su učinkovite tehnike i pomoć za:

Lagan i brz porod
• Otpuštanje stresa i punjenje energijom
• Povećanje samopouzdanja
• Povećanje motivacije
• Poboljšanje memorije i sposobnosti učenja (za djecu i odrasle)
• Strah od javnog nastupa (trema)
• Smanjenje tjelesne težine (mršavljenje)
• Prestanak pušenja
• Prestanak mucanja
• Prestanak mokrenja u krevet
• Strah od letenja
• Otklanjanje blokade i nelagode pri govoru stranih jezika
• Mučnine u vožnji
• Dismenoreju (jaki menstrualni bolovi)
• Rješavanje nesanice
• Rješavanje alkoholizma
I još…
I još…

Ako na popisu nema vašeg cilja / problema ili želite dodatne informacije, slobodno nazovite radi konzultacija na broj telefona 095 1996 829 ili pošaljite upit na e-mail zdravaglava@zdravaglava.hr

Preporuka je da prvo završite radionicu samohipnoze jer veliki broj promjena možete napraviti sami pomoću samohipnoze, a za veće i dugotrajnije probleme radi se, u dogovoru s hipnoterapeutom, kombinacija hipnoterapija i samohipnoze.

Hipnoterapije su prilagođene individualnim potrebama svakog pojedinačnog klijenta.

U hipnozi ste potpuno svjesni i sebe i svoje okoline, sve čujete, možete razgovarati te možete izaći iz hipnoze kada god to poželite. Potpuno ste fizički opušteni. Mentalno ste još svjesniji sebe i okoline nego što ste to u budnom stanju. U hipnozi su vam sva čula osjetljivija i izoštrenija nego u budnom stanju. U hipnozi apsolutno sve čujete (još bolje nego u budnom stanju), možete govoriti i pažnja vam je dobrovoljno u potpunosti usmjerena na hipnoterapeutov glas. Vrlo ugodno i opuštajuće stanje.

HRT1, 07.10.2015, Vita jela, Zelen bor, Danijela Lovinčić, Zdrava glava d.o.o.
HRT1, 07.10.2015, Vita jela, Zelen bor, Danijela Lovinčić, Zdrava glava d.o.o.

HIPNOZA – PUT DO VAŠEG CILJA I USPJEHA